sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Fourth square

Sunnuntai. Se on mun lepopäivä. Saa nukkua niin pitkään kuin haluaa, syödä hyvin, käydä kävelyllä, olla vaan. Satuin vilkaisemaan kalenteria, tänään olisi kp 26/26, vahva epäily ettei nyt ole vuodot alkamassa. Johtuu siis kp17 alkaneesta vuodosta, joka ei voinut olla kiinnittymisvuotoa, vaan todennäköisesti vain häiriövuotoa, välimuotoa. En tiedä millä termeillä kutsuisi sitä. Vuoto kesti kokonaiset seitsemän päivää, hieman niukempana kuin kuukautiset mulla yleensä. Aina niin säännöllisten kuukautisten muuttuminen äkillisesti ihmetyttää. Mitä tuolla sisällä tapahtuu?

Terveyskirjastosta löytyi tällainen lausunto:
"Joskus välivuodot ovat merkki jostakin yleissairaudesta, esimerkiksi kilpirauhasen toimintahäiriöstä, tai ylimääräisiä vuotoja voi aiheuttaa huonossa tasapainossa oleva sairaus, kuten diabetes tai munuaisten tai maksan vajaatoiminta. Myös jotkut lääkkeet, kuten psyykenlääkkeet, suuret asetyylisalisyylihappopitoisuudet, spironolaktoni (nesteenpoistolääke), ketokonatsoli (sienilääke) ja epilepsialääkkeet voivat aiheuttaa välivuotoja ja kiertojen epäsäännöllisyyttä."
Muutama kuukausi sitten kävin terveyskeskuksen lääkärin juttusilla. Multa otettiin kolme purkkia verta, tehtiin gynekologinen tutkimus ja papakoe. Lääkäri lähetti tuloksista kirjallisen lausunnon. Ei mitään, viitearvoissa kaikki. En syö minkäänlaisia lääkkeitä, buranaakin otan vasta kun oikeesti sattuu, ja paljon. Noh, onneksi seuraan omaa kiertoa tarkasti. Jos häiriövuodot jatkuvat, hakeudun hoitoon.

Ihanaa että pakkaset ja lumi tulivat Etelä-Suomeenkin! Tuntuu, että yhdessä viikossa on saanut auringosta imettyä voimaa tähän kurjaan talveen. Ainoa mistä en välitä, on voimakas viima ulkona. Mieli virkeänä kohti uutta. Elämä jatkuu meillä täysin samanlaisena kuin aiemminkin.  Live the life you love, live the life you live. Jos sitä opettelisi nyt itsekin elämään liikaa stressaamatta ja ajattelematta. Jos oppisi vaikka elämään hetkessä. 

-C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti