keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Ninth thing

Pää lyö tyhjää. Monena iltana oon ajatuksissani kirjoittanut tunteistani, ja hassuista kömmähdyksistä. Selasin blogilistan läpi ja oon aivan takki auki.
Oon yrittänyt etsiä netistä tietoa voinko soittaa terveyskeskukseen ja kysyä tutkitaanko meidän tk:ssa ultraäänellä munasarjoja. Kai se selviää vaan soittamalla. Kaikki tieto netissä on hyvin ristiriitaista, voiko gynekologi määrätä clomifen-kuuria. En tosiaan edes tiedä olisiko se mulle sopiva. En kuitenkaan usko ovuloivani lainkaan, koska yhtä selkeää tai samanpaksuista viivaa en ole tässä kuussa, enkä koskaan aiemminkaan saanut aikaiseksi. Hyvin tietämätön olen siitä miten asiaa edes alettaisiin tutkimaan..

Onnistuin lisäämään kuvan! Kp 9 alkaen alhaalta. Selkein viiva tuli kp12. Mutta. Eikö seuraava viiva tulisi olla sitäkin tummempi, jos ovulaatio tapahtuisi. Jokainen testi on tehty illalla yhdeksän aikaan, aika tasan 24 tunnin välein siis.  Ja tyylikkäästi kynsilakalla maalailin reunan jotta pysyisin päivistä perillä :)
Hmm.



Kuulin äidiltäni, että mummiltani on aikoinaan leikattu endometrioosi. Hänellä on kaksi lasta. En uskaltanut udella sillä hetkellä milloinka leikkaus on tapahtunut.
En tiedä onko ihan hakuammuntaa, mutta luulen sairastavani endometrioosia tai PCOS:ää. Niissä on muutamat samantyyppiset oireet, joita itselläni on.
 -kovat kivut pari päivää ennen kuukautisia, mm.alavatsassa
- yhdyntäkipua (vain silloin tällöin, samaan aikaan kuukausittain)
-Epäsäännölliset kuukautiset (vuotohäiriöt, silloin tällöin.)  Nää muutamat ihme kierrot,  lyhyet sekä pitkät. Tiputteluvuotoa jopa viikko ennenkuin kuukautiset alkavat.
-AKNE!! Siis suurin muutos pillereiden jälkeen. Naama kukkii 24/7
-ylipaino (jep viitisen kiloa varmaan, en usko että johtuu muusta kuin omasta laiskuudesta)

Oon ajatellut aiemmin, että joo, on kivuliaat ja runsaat menkat, so what. Me ollaan kaikki erilaisia, enkä voi verrata kenenkään muun kipuihin tai verimääriin. Ohimennen töissä joku mainitsi ettei tarvitse kuin terveyssiteen pariksi päiväksi, eli aika olematon vuodon on oltava. Täällä kun hanat aukee, ei loppua näy pariin päivään! Kaks-kolme päivää vuodan parinkymmenen tamponin verran, sit rauhoittuu.
En koe että karvojen kasvu olisi mitenkään liiallista. Ajelen kainalot ja alapään ihan säännöllisesti, joten en tätä ole ajatellut sen tarkemmin. Marraskuussa viimeksi kävin gynellä. Normi tutkimus, papa ja verikoe. Haluaisin että munasarjat ultrattaisiin, kun ulkoisesti ei mitään merkkejä epänormaliudesta näkynyt. Jos gynekologi pystyisi määrätä clomit, että ovulaatio saataisiin aikaiseksi? Yksi vaihtoehto puhelun jälkeen on yksityinen gynekologi. Sinne siis jos ei tk:sta saa apua.

-C

2 kommenttia:

  1. Yksityisellä ottavat homman hoitoon helpommin. Kun yritimme esikoista,sain clomit ekalla käynnillä. Kerroin,etten ole tietääkseni koskaan ovuloinut ja kierrot olivat välillä 15-64päivää. Onneksi sain clomit,raskauduin Eka kierrosta ja synnytin terveen lapsen,joka pian 3v. Toisen lapsen yrityksessä eivät sitten enää clomit auttaneetkaan.. Long Story. Lääkäri oli lapsettomuuslääkäri.

    VastaaPoista
  2. Täytyy uskaltautua yksityiselle siis :) jotakin tolkkua tähän..

    VastaaPoista