perjantai 27. marraskuuta 2015

Äitiyslomalla

Mä olen äitiyslomalla! Käytin vikan kesälomaviikonkin pois joten jäin vielä viikkoa aiemmin kotiin. Jalkahoidossa käyty, uimaankin oon kerennyt. Perussiivousta päivittäin, kavereita ja lepoa. Nyt oonkin flunssassa ja sain tarkan ohjeistuksen mieheltä: "ota kuuma suihku, onepiece päälle, villasukat jalkaan, kuumaa teetä hunajalla ja lepäät sohvalla koko päivän." Nyt mä vaan olen.

Rautatabletit ei sovi mulle. Vatsa menee kovaksi, pierettää kokoajan. Enkä halua piereskellä julkisilla paikoilla tai muutenkaan jos on muita paikalla kun minä itse. Herään joka yö 4-6 välillä pissalle, ja otan tabletin silloin c-vitamiini pillerin kera. Eli tyhjään vatsaan ja se saa jäädä imeytymään ihan rauhassa kun jatkan unia. Aamupalaani kuuluu ruisleipää, maustamatonta jogurttia sokeroimattomalla mehukeitolla ja sokerittomalla myslillä. Yleensä ainakin, sillon kun mittaan verensokereita, muuten saattaa jäädä koko aamiainen välistä. Ei vaan tee mieli ruokaa heti herättyä?
Niin eli jogurtin takia en vois rautaa syödä ennen aamiaista.

Mitäs muuta. Neuvolakäynnillä rv 32+1 oli paino pudonnut muutaman sadan gramman verran. Hemoglobiini oli pudonnut myöskin, nyt 101. Ei ilmeisesti toi rauta imeydy sit ollenkaan. Pitää muistaa säännöllisesti se ottaa jos vähän sais nostettua arvoja. Väsynyt en kuitenkaan ole, joten en nää tässä sen suurempaa vaaraa. Verenpaineet hyvät kuten aina :) 107/58
Sf-mitta on se mun pelko jonka oon neuvolassakin ilmaissut. Ihan vaan että vauva ei kasvaisi liian nopsaa. Pelottaa ajatus yli neljä kilosesta. Muuten ei oo tosiaan tullut minkäänlaista pelkoa synnytystä kohtaan, se paino vaan..
Neuvolassa piti olla ekaa kertaa mun uusi oma neuvolatäti, mutta tälle oli tullut joku este ja taas eri hoitaja kyseessä. Tavallaan ärsyttävää kun kukaan ei tunne mua millään lailla, eikä niitä toisaalta edes tunnu kiinnostavan. Ehkä sit ens käynnillä ois se "oma" neuvolatäti. Tämä täti oli muuten ensimmäinen tosi kovakourainen kun tunnusteli mahan päältä vauvan asentoa. Siis ihan sattui sisäelimiin :D Eikä hän osannut siltikään sanoa oliko vauva jo kääntynyt pää alaspäin. Kyllähän mä itse tiedän että oikein siellä on, kun liikkeet tuntuu yläosaan. Kova poika on liikkumaan nykyisin. Kai sitä voimaa on tullut jo niin paljon. No, no worries, sf-mitta oli 29cm joka oli tasan keskikäyrillä viikkoihin nähden.

Sit lääkärintarkastus oli tosta parin viikon päästä. Tasan rv 35.
Lääkäri oli sama kuin ekalla lääkärikäynnillä rv17. Siis niin nihkeä nainen ettei mitään rajaa. Mulla oli muutamia kysymyksiä jotka oli noiden edellisten viikkojen aikana noussut mieleen. Esimerkiksi voin tosi hyvin aamun ja päivän, jaksan touhuta, siivota, nähdä kavereita ja hoitaa kaikkia mahdollisia asioita mutta illalla tulee alavatsaan paineen tunnetta. Riippuu toki päivästä, mut välillä tunne on todella voimakaskin. Tää lääkäri vaan katto mua ja sanoi tyyliin "joooo" sit jatkoin puhumista ja vastaus oli taas jotain yhtä ympäripyöreetä, "kylläkyllä" niin että mitä? Vaikka oon päässyt tosi helpolla koko raskauden, ois kiva saada sit vastauksia "tuo on täysin normaalia" eikä mitään hymähtelyä.
Mun paino oli sen pari sataa grammaa noussut takaisin. Mut nyt kun viikkoja ei tosiaan ole jäljellä enää kovin montaa, en usko että painoa mitään kymmentä kiloa tulee. Ehkä sen pari kiloa, ja sen mä voinkin hyväksyä. Verenpaineet oli hyvät ja sf-mitta 31cm. Tasaisesti on kasvanut masu. Tietenkin toi sf-mitta riippuu mittaajastakin, mut onneks mennään siinä keskikäyrän paikkeilla. Ei ainakaan yli :D
Kyselin myös vauvan kokoa. Olin tietenkin lukenut etukäteen minkä kokoinen vauva on keskimäärin näillä viikoilla. Lääkäri ei tähänkään osannut juuta eikä jaata sanoa. Hassua kun muiden blogeissa näkee aina vaikka mitä painoarvioita ja muita, miksei multa pysty sit tätä kattoo?
Ultralla tarkisti vielä että pää tosiaan oli alaspäin ja näytti missä asennossa pieni siellä köllötteli. Oli kiva pitkästä aikaa nähdä ihan kuvissakin tuo olento.
Kohdunsuu oli pehmennyt ja pituudeksi oli neuvolakorttiin merkattu 3cm. Tosi nopean sisätutkimuksen teki siis samalla, vauva kuulemma oli jo siellä alhaalla. Mahtaako tuo tarkoittaa että alkaa syntyä ajallaan, vai meneekö edes pari päivää yli. Hehe tammikuun puolella ois vaan paljon kivampi :)


-C

2 kommenttia:

  1. Ota Maltofer-nimistä nestemäistä. Voi ottaa koska vaan ja mulla ei ainakaan siiitä mee maha sekasin vaikka muuten menee.

    VastaaPoista