perjantai 14. lokakuuta 2016

iso pieni mies

Pojalla tuli ikää 7kuukautta, ja ajattelin ihan omaksi muistelmaksikin kirjoittaa meidän päivärytmiä ylös. On meillä jo muutamat kuukaudet ollut samantyyppinen rytmi, joka tosin hiukan vaihtelee. Joskus aamupäikkärit on kello 10 ja toisina päivinä vasta yhden aikaan.

6.25 kuuluu ääntä pojan huoneesta. Molemmat makkarin ovet ovat auki, jotta kuulen kun hän heräilee. Omaan huoneeseen siirtyminen tapahtui 7kk kieppeillä. Lähinnä halusin kokeilla pystynkö itse nukkumaan syvempää unta, ja jos vauvan heräilyt vähenisi omassa rauhassa. Pojalla tuli tavaksi heräillä itkeskelemään kun me miehen kanssa siirrymme puolen yön aikaan makkariin.
Ja sit sen lisäksi vielä kerran tai kaksi tissille.
No mutta, haen pojan meidän sänkyyn ja imetän kyljelleni. Hyppään vielä toiselle puolelle ja poika jää meidän väliin. Irroittaa itse otteen syötyään ja kääntää kylkeä. Uni jatkuu.

9.00 joku repii äitiä tukasta ja yrittää kiivetä päälle. Vilkaisen yöpöydällä olevasta puhelimesta kelloa ja nousen ylös. Nukun alasti joten vetäsen paidan päälle.
Nostan pojan ylös ja mennään vaipanvaihtoon.
Sen jälkeen tuon pojan olkkariin matolle lelujen keskelle ihmettelemään. Tai lähinnä tuo juttelee, puree, hakkaa ja rummuttaa leluja minkä kerkeää.
Laitan kahvin tippumaan ja menen itse pesemään hampaat ja aamupissalle.


Voi aww kun kuulostaa mukavalta tuo ylempänä kirjoitettu 7kk päivärytmi, joka harmillisesti on jäänyt vain aamuun. Höh. Ois ollut kiva lukea pidemmällekin päivään. Siis miten ei voi muistaa ihan parin  kuukauden takaisia juttuja!?

Nyt ikää jo 9kk! Hui että aika on lentänyt. Nyt herätään 7-9 aikaan, yösyönnit ja itseasiassa koko imetys on jo päättynyt. Haen kyllä pojan omasta huoneestaan meidän väliin nukkumaan edelleen joskus aamuyöstä. Enää ei vaan köllötellä sängyssä pitkään, vaan täytyy heti lähteä maitoa ja aamupuuroa laittamaan.  Päiksyt n. 11 aikaan. Ja kotona nukkuessa 1,5h joka on meidän todella vähän nukkuvalle pojalle tosi hyvin!

7-9 kuukauden välissä meillä on mielestäni isoin harppaus kehityksessä tapahtunut.
Puolen vuoden kieppeillä istuminen oli vielä aika huteraa, mutta 7kk ikäisenä poitsu oppi ottamaan käsillä hyvin tukea molemmin puolin. Konttaamisen poika oppi yhdessä päivässä. Pitkään vain napansa ympäri pyörinyt poika tajusi nostaa pyllynsä ylös ja siinä hetki venkutettiin edestakas. Nopsaa siitä sit lähdettiin liikkeelle. Seuraavana päivänä konttaus jatkui innokkaasti ja perille päästyään hän istahti paikoilleen. Varmasti maailma alkoi näyttää erilaiselta hiukan korkeammalta. Viikon sisällä tästä pikkunen oppi sit nousemaan seisomaan. Voi kuinka mua pelottikin silloin.
Huterasti ylös ja sit vahingossa päästi irti ja kaatuilua oli varmaan viikon. Sit hän oppikin jo itse laskeutumaan varovasti.

Tällä hetkellä meno on hurjapäistä! Vähään aikaan ei ole kaatuilua ollut, joten kaikkialle mennään ja kovaa. Tukea vasten kävelee ja kaikki tasot ja laatikot availlaan. Ei- sana aiheuttaa vaan hymyä eikä sitä tosiaan totella. Poika ostaa näyttää missä lamppu on. Tunnistaa jo hyvin tuttuja henkilöitä, mutta ehdoton ykkönen on äiti. Ja eka sanakin oli äiti. Pari päivää "äitä äitä äitä"- toistelua ennenkuin onnistui kunnolla. Toiseksi sanaksi sanoisin kakka :D

En kyllä voi uskoa miten vauhdilla nää 9kk ovat menneet! Ens viikolla menen lauantaina töihin ja poika jää isänsä kanssa. Enemmän mua se jännittää kuin tuleva työpäivä.


-C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti